İstanbul’da Görülen Raf Bulutu Havadan Görüntülendi « Trakya Haber

20 Mayıs 2024 - 22:49

İstanbul’da Görülen Raf Bulutu Havadan Görüntülendi

reklam
İstanbul’da Görülen Raf Bulutu Havadan Görüntülendi
Son Güncelleme :

06 Mayıs 2024 - 11:04

16 views
reklam

İstanbul’da etkili olan yağmurun ardından havadan çekilen görüntülerde, gün batımı sırasında ortaya çıkan Raf bulutu (shelf cloud) ilginç manzaralar oluşturdu. Beylikdüzü ve Büyükçekmece semalarında görülen bu olağanüstü bulut formasyonu, gökyüzünde adeta bir bilim kurgu filmi sahnesini andırdı. Gün batımıyla birlikte havadan çekilen bu görüntülerde, bulutlar arasında ortaya çıkan gün batımı manzarası ve yıldırım bir arada izleyenleri büyüledi.

Raf bulutu, hızlı bir şekilde yaklaşan yağışın habercisi olarak bilinir. Bu bulutlar, arcus bulutlarının bir alt türüdür ve genellikle güçlü fırtınalar sırasında oluşur. Cumulonimbus bulutunun altında bulunan arcus bulutları, dolu, gök gürültüsü ve şimşek gibi olayları tetikleyebilirler.

İstanbul semalarında yaşanan bu olağanüstü doğa olayı, gün batımı sırasında havadan çekilen görüntülerle eşsiz bir atmosfer oluşturdu. Raf bulutunun etkileyici görüntüsü, gökyüzünde iz bırakırken, gün batımı ve yıldırımın aynı karede birleşmesi ise doğanın gücünün ve güzelliğinin bir yansımasıydı.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam