İş Enerji, Göktekin Enerji’nin Hisse Devir İşlemleriyle Kurulu Gücünü 1000 MW’a Çıkardı « Trakya Haber

21 Mayıs 2024 - 00:52

İş Enerji, Göktekin Enerji’nin Hisse Devir İşlemleriyle Kurulu Gücünü 1000 MW’a Çıkardı

reklam
İş Enerji, Göktekin Enerji’nin Hisse Devir İşlemleriyle Kurulu Gücünü 1000 MW’a Çıkardı
Son Güncelleme :

06 Mayıs 2024 - 11:02

21 views
reklam

İş Bankası’nın yenilenebilir enerji sektöründeki iştiraki İş Enerji, Göktekin Enerji’nin sahip olduğu Metafor RES ve Yakaağzı RES’e ilişkin hisselerin tamamını devralarak kurulu gücünü 1000 MW’a çıkardı. İki şirket, ilgili santrallere ilişkin ek kapasite tahsisi ve proje geliştirme gibi süreçlerde iş birliğine devam edecek.

İş Enerji’nin sürdürülebilirlik odaklı yaklaşımının bir yansıması olarak 2022 yılında kurulan şirket, yenilenebilir enerji alanındaki kurulu gücünü artırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda İş Enerji Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Kayahan Karadaş ile Göktekin Enerji Genel Müdürü Abdullah Göktekin arasında imzalanan anlaşma ile Bingöl’de bulunan 49,7 MW’lık Metafor Rüzgar Enerjisi Santrali (RES) ve Ağrı’da bulunan 33,6 MW’lık Yakaağzı RES, İş Enerji bünyesine katıldı.

Kayahan Karadaş, Göktekin Enerji ile yapılan anlaşmayı üç ay gibi kısa bir sürede sonuçlandırdıklarını belirterek, ülkenin kalkınması ve gelişmesine katkıda bulunmaktan çekinmeyeceklerini vurguladı. Ayrıca, bu iki yeni RES’in portföye katılmasıyla 1000 MW’a ulaştıklarını ve 2025 yılı sonuna kadar 2000 MW’lık kurulu güce ulaşmayı hedeflediklerini açıkladı.

Abdullah Göktekin ise iş birliğinin gelecekteki başarıların temeli olacağını ifade ederken, İş Enerji ile tesis edilen iş birlikteliğinin her iki firma ve sektör için hayırlı olmasını diledi. Bu iş birliğiyle Türkiye’nin enerji sektöründeki dönüşümüne olumlu bir katkı sağlanması bekleniyor.

reklam

EN ÇOK KAZANANLAR

EN ÇOK KAYBEDENLER

EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam

DÖVİZ KURU

BIST100
DOLAR
EURO
BITCOIN
ÇEYREK ALTIN
GRAM ALTIN
reklam