Tekirdağ’da 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü çerçevesinde Kapaklı Belediyesi tarafından farkındalık ve bilinçlendirme amacıyla bir seminer düzenlendi. Seminerde konuşmacılar, şiddetin farklı tanımlarını ve etkilerini anlattılar. Seminerde ayrıca katılımcılara sürpriz hediyeler verildi.
Kadına yönelik şiddete karşı birleşme çağrısı niteliğinde seminer Tekirdağ’da 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü çerçevesinde farkındalık ve bilinçlendirme gayesiyle birleşme çağrısı niteliğinde seminer düzenlendi.
Kapaklı Belediyesi tarafından toplumsal sorumluluk çalışmaları çerçevesinde 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde farkındalık ve bilinçlendirme gayesiyle seminer düzenlendi. Aile Danışmanı, Yazar Dr. Ferhat Aslan’ın katılımı ve sunucu Cem Öğretir’in moderatörlüğüyle gerçekleşen etkinlikte konuklara sürpriz hediyeler ve karanfiller takdim edildi. Katılımcıların yüzünü güldüren sürpriz sonrasında seminer başladı. Seminerde konuşan iş insanı Özkan Ulusoy ise sosyal sorumluluk projelerinde devam edeceklerini söyledi. Cem Öğretir ‘in şiddete dair tanım isteyerek başlattığı seminerde Dr. Ferhat Aslan, hukukta kasıt, tıpta doku zedelenmesi gibi parametrelere bağlı tutulmasının yanı sıra, şiddetin psikolojideki tanımında insan duygusuna zarar veren her şeyin şiddet olarak yer aldığını söyledi. Aslan, mimik, beden dili, küsmek, muhatabı yok saymak gibi hallerin şiddet olduğunu ve yanağına tokat atılan bir kadının yada çocuğun yanağı acıdığı için değil onuru zedelendiği için ağladığını söyledi. Psikolojik şiddete dikkat çeken Aslan, şiddetin bir sorun çözme yöntemi olmadığını da sözlerine ekledi. Kadına yönelik şiddeti engellemek için önce erkeği iyi yetiştirilmesi gerektiğini vurgulayan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Kadının, kız çocuklarının iyi yetiştirilmesi gerekiyor ki bu anneler geleceğimiz olan çocukları iyi yetiştirebilsinler” dedi.